Екзотика на вашому столі: рецепт свинини з грибами енокі
Екзотика на вашому столі: рецепт свинини з грибами енокі

Екзотика на вашому столі: рецепт свинини з грибами енокі

Гриб енокі, званий також зимовий опеньок, являє собою крихітний грибок на тонкій довгій ніжці, що росте в регіонах Східної Азії. Цей продукт особливо популярний у китайській, японській і корейській кухнях. Однак останнім часом він набуває популярності і серед українських господинь.

Кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала і розповіла, як приготувати свинину з цими грибами.

Свинина з грибами енокі

Інгредієнти:

  • гриби енокі – 200 г;
  • свинина (вирізка) – 500 г;
  • соус унагі – 2 ст. л;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелена цибуля – 2 стебла;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • середня морква – 1 шт;
  • соєвий соус – 3 ст. л;
  • перець мелений – за смаком;
  • рослинна олія – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

З вирізки обрізати жир і плівочки, нарізати тонкими смужками. До свинини додати соус унагі та перець. Усе перемішати й залишити маринуватися.

Дрібно порізати часник. Окремо нарізати білу та зелену частину зеленої цибулі. Ріпчасту цибулю порізати пір'ям, моркву — тонкими смужками. У грибів підрізати коріння і добре промити.

У глибокій сковорідці (краще Вок) розігріти олію та обсмажити 30 секунд часник і білу частину зеленої цибулі. Нагрівання середньо-високе. Додати вирізку і смажити постійно перемішуючи, поки все м'ясо не змінить колір.

Додати ріпчасту цибулю та моркву. Смажити до м'якості овочів, але сильно засмажувати не слід.

Потім вилити туди ж соєвий соус і відправити енокі. Посолити за смаком. Тушкувати до м'якості грибів, 2-3 хвилини. Наприкінці додати зелену цибулю, перемішати.

Читайте також:

Швидко і красиво: рецепт тарталеток із лаваша з начинкою

Пісний борщ: рецепт без м'яса, але зі смачним інгредієнтом

Виглядає приголомшливо, а на смак ще кращий: рецепт салату "Снігові кучугури" з куркою та грибами

Джерело матеріала
loader