Смачно і просто: рецепт пиріжків із капустою
Смачно і просто: рецепт пиріжків із капустою

Смачно і просто: рецепт пиріжків із капустою

Пиріжки з капустою — це прекрасний перекус протягом усього дня. Їх можна взяти з собою на роботу або на прогулянку, оскільки вони чудово втамовують голод і дуже смачні. У кожної господині є свій рецепт таких пиріжків.

Своїм способом приготувати їх поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Пиріжки з капустою

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 склянки;
  • тепла вода – 0,5 склянки;
  • окріп – 0,5 склянки;
  • цукор – 1 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • олія – 3 ст. л.

Для начинки:

  • капуста свіжа – 1 головка (середня);
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1-2 шт;
  • томатна паста – 1 ст. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • цукор – 1 ст. л;
  • перець, паприка — за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку робимо начинку. На рослинній олії обсмажити моркву з цибулею, додати капусту, томатну пасту, сіль, цукор, паприку і сіль. Смажити до готовності помішуючи. Дати охолонути.

Для опари в півсклянки теплої води розвести дріжджі, додати цукор і 1 ст. л. борошна. Перемішати і відставити на 10 хвилин до утворення "шапочки".

У готову опару додати сіль, олію і половину борошна. Замісити тісто, додати окріп і решту борошна, (це потрібно робити поступово, може знадобитися менше). Перемішати спочатку ложкою, бо гаряче, далі — руками.

Розділити тісто на 14 частин, скачати кожну в кульку. Розкачати, викласти начинку, сформувати пиріжки, як на відео.

Смажити в розігрітій олії на середньому вогні до рум'яності з обох боків.

Такі пиріжки смачні як теплі, так і холодні.

Читайте також:

Ситно і швидко: рецепт смачних пиріжків нашвидкуруч

Пиріжки з яблуками: рецепт справжньої осінньої випічки

Виходять м'які та ніжні: рецепт тіста для пиріжків на гарячому молоці

Джерело матеріала
loader
loader