Торт зі смаком морозива: насолода без випікання з найпростіших інгредієнтів
Торт зі смаком морозива: насолода без випікання з найпростіших інгредієнтів

Торт зі смаком морозива: насолода без випікання з найпростіших інгредієнтів

Торт без замішування тіста, розкочування коржів і випікання – саме те, що потрібно сучасним господиням. А смак улюбленого пломбіру створить довершену гармонію, розповідає 24 Канал з посиланням на "На пенсії".

Рецепт торта "Пломбір" на сковороді

  • Час: 45 хвилин + просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 400 мілілітрів молока;
– 200 грамів цукру;
– 1 яйце;
– 500 мілілітрів вершків
– 100 грамів вершкового масла;
– 3 столові ложки крохмалю;
– 10 грамів ванільного цукру;
для коржів:
– 250 грамів борошна;
– 70 грамів цукру;
– 150 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно з цукром і дрібкою солі. Додайте холодне вершкове масло й перетріть все руками до стану дрібної крихти.
  2. Перекладіть отриману масу на суху сковорідку та обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи. Якщо утворюються грудочки — розбивайте їх ложкою або лопаткою. Коли суміш набуде золотистого кольору, зніміть з вогню і дайте їй охолонути — можна викласти на тарілку або деко.
  3. Для приготування крему налийте молоко в невеликий сотейник і поставте нагріватись.
  4. В іншому посуді збийте яйце з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль і ванільний цукор. Влийте трохи гарячого молока, перемішайте до однорідності, а потім додайте решту молока. Поверніть суміш на плиту і, безперервно помішуючи, доведіть її до загустіння. Після цього залиште крем остигати.
  5. Окремо збийте міксером вершкове масло і охолоджені вершки до пишної маси. Потім злегка збийте заварну основу і, продовжуючи збивати, поступово введіть масляно-вершкову суміш. Отриманий крем буде ніжним і повітряним.
  6. Для збирання десерту зручно скористатися формою з роз’ємними бортами. На дно насипте шар обсмаженої крихти, розрівняйте, далі — шар крему. Продовжуйте викладати шари, чергуючи крихту з кремом.
  7. Готовий торт поставте в холодильник мінімум на 2 – 4 години, щоб він добре просочився і набрав смаку.

Смачного!

Її використовують вкрай рідко: яка спеція є найдорожчою у світі.

Джерело матеріала
loader