Точно кращі, аніж магазинні: готуємо тонкі та хрумкі коржі для "Наполеона"
Точно кращі, аніж магазинні: готуємо тонкі та хрумкі коржі для "Наполеона"

Точно кращі, аніж магазинні: готуємо тонкі та хрумкі коржі для "Наполеона"

Коржі, зроблені власними руками, зроблять ваш "Наполеон" справді незабутнім. Як приготувати їх так, щоб вони вийшли тонкими та хрумкими – розповідає 24 Канал.

Рецепт коржів для "Наполеона"

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: для 1 торта

Інгредієнти:
– 250 грамів вершкового масла з морозилки;
– 450 грамів пшеничного борошна;
– 150 мілілітрів;
– 1 яйце;
– 15 мілілітрів оцту;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Просійте борошно у велику миску, додайте натерте вершкове масло і перетріть усе руками до стану пухкої крихти.
  2. У склянці змішайте яйце з водою, додайте оцет і щіпку солі. Добре перемішайте, щоб вийшла однорідна рідина.
  3. Влийте суміш у крихту та швидко замісіть тісто — воно має бути м’яким і пластичним.
  4. Отриману масу розділіть на 12 рівних частин, сформуйте з них кульки. Кожну злегка обкачайте в борошні, тонко розкачайте й викладіть на пергамент.
  5. Наколіть коржі виделкою, щоб не здувалися під час випікання, і готуйте в духовці при 200 градусів приблизно 5 хвилин до легкого рум’янцю.

Смачного!

Без випікання та мороки: як приготувати торт "Снікерс".

Джерело матеріала
loader
loader