Смертоносна їжа: вчені показали продукти, які вкорочують життя
Смертоносна їжа: вчені показали продукти, які вкорочують життя

Смертоносна їжа: вчені показали продукти, які вкорочують життя

Міжнародна команда вчених під час досліджень, проведених у США та Великій Британії, показала, що споживання великої кількості ультраоброблених продуктів харчування (УПП) збільшує ризик ранньої смерті.

– Кожне додаткове споживання 10% таких продуктів, як хліб, тістечка і готові страви, збільшує ризик смерті людини до досягнення нею 75 років на 3%, – йдеться в повідомленні.

Статистика смертності

За даними статті в Американському журналі профілактичної медицини, НВП настільки шкідливі для здоров’я, що в деяких країнах вони стають причиною кожної сьомої передчасної смерті.

Огляд даних про харчування і смертність у восьми країнах засвідчив, що НВП пов’язані з 124 107 випадками ранньої смерті в США на рік і 17 781 смертю на рік в Англії.

Зараз дивляться

Енергія за рахунок УПП

– Передчасні смерті, пов’язані зі споживанням ультраоброблених продуктів, значно збільшуються залежно від їхньої частки в загальному споживанні енергії людьми. Високе споживання УПП може суттєво вплинути на здоров’я, – підсумували дослідники.

Найвищі показники смертності спостерігаються в країнах, де населення отримує найбільшу кількість енергії за рахунок споживання УФП.

В Англії цей показник становить 53,4%, згідно з Національним дослідженням дієти та харчування, проведеним у 2018-19 роках. Але в США він ще вищий — 54,5%.

Боротьба з УПП

Автори досліджень настійно закликали уряди в усьому світі вжити сміливих заходів у боротьбі з НВП, включно з жорсткішим регулюванням маркетингу харчових продуктів і продажу харчових продуктів у школах та на робочих місцях, а також податками на продукти НВП для скорочення продажів.

Теги за темою
смерть Статистика
Джерело матеріала
loader
loader