/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff7fadbc71815be25d1d0991cfd4c6337.jpg)
Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт
Його унікальний смак залишає незабутнє враження, розкриваючи всі тонкощі шоколаду в незвичайній комбінації.
Це авторський рецепт відомої кулінарки Лілії Цвіт.
Процес приготування:.
Подрібнити смажене соняшникове насіння за допомогою блендера.
Приготувати тісто: розтопіть вершкове масло до рідкого стану, охолодіть його.
У великій мисці збийте яйця з цукром, додай охолоджене масло і змішайте до однорідності за допомогою міксера.
Потім введіть борошно, какао та розпушувач, перемішайте ложкою та замісіть тісто, поки воно не стане еластичним.
Збережіть одну третину тіста в морозильнику.
Решту тіста рівномірно розподіліть на застеленому деко, притискаючи пальцями до товщини 1-1.5 см.
Проколіть поверхню виделкою по всьому тілу тіста.
Приготуйте сирну масу: змішайте кисломолочний сир, цукор (250 г), ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль, какао (60 г), яйця (4 шт.) і молоко (180 мл).
Спочатку перемішайте ложкою, а потім збийте міксером до однорідності.
Для дубайської маси: вилийте молоко (700 мл) в каструлю, додайте цукор (80 г) і манку, перемішайте віночком.
Поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
Коли маса закипить, зніміть з плити, додайте масло (30 г), зелену кокосову стружку і подрібнене насіння, ретельно перемішайте.
Сформуйте пляцок: рівномірно розподіліть сирну масу на підготовленому тісті.
Застигле тісто з морозилки натріть на сирну масу.
Поверх цієї суміші викладіть ще теплу кокосову масу і розподіліть її по всьому пляцку.
Розігрійте духовку до 170°С та випікайте пляцок протягом години.
Дайте йому охолонути в формі.
Поки пляцок остигає, розтопіть шоколад з олією в мисці над гарячою водяною банею або в мікрохвильовці.
Коли пляцок охолоне, вийміть його з форми, видаліть пергамент і прикрасьте шоколадом.
Поставте у холодильник на кілька годин для застигання.
Смачного!.

