Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт
Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт

Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт

Його унікальний смак залишає незабутнє враження, розкриваючи всі тонкощі шоколаду в незвичайній комбінації.

Це авторський рецепт відомої кулінарки Лілії Цвіт.

Процес приготування:.

Подрібнити смажене соняшникове насіння за допомогою блендера.

Приготувати тісто: розтопіть вершкове масло до рідкого стану, охолодіть його.

У великій мисці збийте яйця з цукром, додай охолоджене масло і змішайте до однорідності за допомогою міксера.

Потім введіть борошно, какао та розпушувач, перемішайте ложкою та замісіть тісто, поки воно не стане еластичним.

Збережіть одну третину тіста в морозильнику.

Решту тіста рівномірно розподіліть на застеленому деко, притискаючи пальцями до товщини 1-1.5 см.

Проколіть поверхню виделкою по всьому тілу тіста.

Приготуйте сирну масу: змішайте кисломолочний сир, цукор (250 г), ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль, какао (60 г), яйця (4 шт.) і молоко (180 мл).

Спочатку перемішайте ложкою, а потім збийте міксером до однорідності.

Для дубайської маси: вилийте молоко (700 мл) в каструлю, додайте цукор (80 г) і манку, перемішайте віночком.

Поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Коли маса закипить, зніміть з плити, додайте масло (30 г), зелену кокосову стружку і подрібнене насіння, ретельно перемішайте.

Сформуйте пляцок: рівномірно розподіліть сирну масу на підготовленому тісті.

Застигле тісто з морозилки натріть на сирну масу.

Поверх цієї суміші викладіть ще теплу кокосову масу і розподіліть її по всьому пляцку.

Розігрійте духовку до 170°С та випікайте пляцок протягом години.

Дайте йому охолонути в формі.

Поки пляцок остигає, розтопіть шоколад з олією в мисці над гарячою водяною банею або в мікрохвильовці.

Коли пляцок охолоне, вийміть його з форми, видаліть пергамент і прикрасьте шоколадом.

Поставте у холодильник на кілька годин для застигання.

Смачного!.

Джерело матеріала
loader
loader