/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fae9ae9862a4379e6af4b5bdfa6673685.jpg)
Учені назвали смачні солодощі, які можуть подовжити життя на 20 років
Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини.
Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя.
Про це пише ресурс Strona Zdrowia.
Які солодощі допомагають подовжити життя на 20 років: дослідження вчених.
Швейцарські дослідники з Міжнародного інституту здоров’я і довголіття (MIZD) поділилися сенсаційним відкриттям: регулярне вживання шоколаду може збільшити тривалість життя аж на 20 років.
У дослідженні брали участь десять тисяч добровольців.
Експеримент показав, що ті піддослідні, які щодня з’їдали хоча б 50 грамів шоколаду, мали кращі показники здоров’я, добре справлялися зі стресом і старіли помітно повільніше.
Такий ефект науковці пов’язують із біологічно активною речовиною під назвою theobrominum vitalis.
Вона міститься винятково у якісному чорному шоколаді з високим умістом какао.
Вчені наголошують, що чорний шоколад неодмінно має бути у списку суперфудів, адже він має неоціненну користь для здоров’я.
Яка користь чорного шоколаду для здоров’я.
Науковці на підставі експерименту зробили такі висновки.
Любителі чорного шоколаду менше страждають на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та нейродегенеративні розлади.
Опірність організму до вікових змін у таких людей значно вища, ніж у тих, хто не їсть чорного шоколаду.
Активна речовина — Theobrominum vitalis, яка міститься в шоколаді з високим умістом какао, має потужні антиоксидантні властивості.
Тому захищає клітини організму від руйнування, сповільнюючи процеси старіння.
Також ця антиоксидантна сполука сприяє виробленню ендорфінів — гормонів, які покращують настрій і зміцнюють імунітет.
Вчені зазначають, що найбільша користь для здоров’я від шоколаду з умістом какао не менше 70%.
Молочний та білий шоколад такими властивостями не наділені.
Навпаки, ці продукти практично не мають користі для здоров’я, бо містять забагато цукру.

