/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F4d7298626481919e62cc235d214d2a5f.jpg)
Названо продукти, які мікрохвильовка перетворює на отруту: цю їжу не слід там розігрівати
Які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі.
Листова зелень.
Шпинат, мангольд, бурякове бадилля і селера за повторного нагрівання можуть становити загрозу для здоров’я.
Вся справа у нітратах, які містяться в зелені.
Під впливом мікрохвиль вони перетворюються на нітрити, а потім — на шкідливі канцерогенні речовини.
Щоб уникнути ризику для здоров’я, такі страви краще з’їдати одразу або розігрівати на плиті.
Сирі яйця.
Не слід готувати яйця в мікрохвильовці.
Усередині шкаралупи накопичується пара, яка під тиском високих температур може вибухнути.
Окрім того, часто прилад нагріває їжу нерівномірно, тому деякі шкідливі бактерії можуть залишитися в продуктах, наприклад, сальмонела.
Яйця краще варити чи смажити у традиційний спосіб.
Смажена їжа.
Експерти з безпеки харчування не рекомендують розігрівати смажену їжу в мікрохвильовці.
Адже рослинна олія вже під час першого смаження утворює трансжири, а повторне розігрівання лише погіршує ситуацію.
Регулярне вживання таких продуктів може спровокувати проблеми з серцем і судинами, підвищити ризик появи запалень і навіть онкології.
Які ще важливі нюанси треба враховувати під час нагрівання їжі у мікрохвильовій печі.
Пластикове пакування.
Необхідно користуватися тільки тим посудом, який призначений для розігрівання в мікрохвильовці.
Звичайний пластик під час нагрівання може виділяти речовини, які є небезпечними для здоров’я.
Овочі та фрукти зі щільною шкіркою можуть просто вибухнути через накопичення пари всередині.
Дитячі молочні суміші.
У мікрохвильовці суміш прогрівається нерівномірно, тому краще скористатися паровою банею, щоб не створювати небезпеки для здоров’я малюка.
