Названо продукти, які мікрохвильовка перетворює на отруту: цю їжу не слід там розігрівати
Названо продукти, які мікрохвильовка перетворює на отруту: цю їжу не слід там розігрівати

Названо продукти, які мікрохвильовка перетворює на отруту: цю їжу не слід там розігрівати

Які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі.

Листова зелень.

Шпинат, мангольд, бурякове бадилля і селера за повторного нагрівання можуть становити загрозу для здоров’я.

Вся справа у нітратах, які містяться в зелені.

Під впливом мікрохвиль вони перетворюються на нітрити, а потім — на шкідливі канцерогенні речовини.

Щоб уникнути ризику для здоров’я, такі страви краще з’їдати одразу або розігрівати на плиті.

Сирі яйця.

Не слід готувати яйця в мікрохвильовці.

Усередині шкаралупи накопичується пара, яка під тиском високих температур може вибухнути.

Окрім того, часто прилад нагріває їжу нерівномірно, тому деякі шкідливі бактерії можуть залишитися в продуктах, наприклад, сальмонела.

Яйця краще варити чи смажити у традиційний спосіб.

Смажена їжа.

Експерти з безпеки харчування не рекомендують розігрівати смажену їжу в мікрохвильовці.

Адже рослинна олія вже під час першого смаження утворює трансжири, а повторне розігрівання лише погіршує ситуацію.

Регулярне вживання таких продуктів може спровокувати проблеми з серцем і судинами, підвищити ризик появи запалень і навіть онкології.

Які ще важливі нюанси треба враховувати під час нагрівання їжі у мікрохвильовій печі.

Пластикове пакування.

Необхідно користуватися тільки тим посудом, який призначений для розігрівання в мікрохвильовці.

Звичайний пластик під час нагрівання може виділяти речовини, які є небезпечними для здоров’я.

Овочі та фрукти зі щільною шкіркою можуть просто вибухнути через накопичення пари всередині.

Дитячі молочні суміші.

У мікрохвильовці суміш прогрівається нерівномірно, тому краще скористатися паровою банею, щоб не створювати небезпеки для здоров’я малюка.

Джерело матеріала
loader