/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F24ece6ddb49dd6c93d81ba54145e0c01.jpg)
Як зберегти бузок у вазі: прості хитрощі флористів, щоб квіти не в'янули тижнями
Щоб зберегти зрізаний бузок свіжим і ароматним якомога довше, варто правильно його зрізати, підготувати до води та щодня доглядати.Є кілька дієвих секретів флористів, які продовжать життя букету на тиждень-два.Перед тим як ставити бузок у вазу, з гілок обов'язково потрібно зняти нижнє листя. Якщо воно залишиться під водою, то вона швидко зіпсується, що вплине також на стан квітів. Також вони можуть в'янути через нестачу вологи. Можна допомогти стеблам краще її вбирати: трішки розчавити кінчики чи обережно їх надрізати. Або ж просто занурте кінці гілок у гарячу воду буквально на 3-4 секунди. Це їх "відкриє" та покращить поглинання води.Ставити бузок варто там, де немає прямих сонячних променів і протягів. Промені швидко висушать ніжні пелюстки, а протяги можуть призвести до передчасного в'янення. Важливо також щодня міняти воду у вазі, а саму вазу ретельно промивати, щоб не давати бактеріям розмножуватися. Якщо на стеблах почав з'являтися слиз, то також промийте їх під проточною водою та оновіть зрізи, бо вони могли "закоркуватися".Щоб ще більше подовжити життя букета, у воду можна додати половинку таблетки аспірину чи зробити просту підживку: столову ложку цукру і стільки ж яблучного оцту на літр води. Така суміш не тільки знезаражує воду, а й підживлює квіти. Завдяки цим маленьким хитрощам бузок зможе простояти свіжим у вазі навіть декілька тижнів поспіль, радуючи вас своєю красою та приємним весняним ароматом.

