Молоко без шкоди: як отримати максимум користі від звичного продукту
Молоко без шкоди: як отримати максимум користі від звичного продукту

Молоко без шкоди: як отримати максимум користі від звичного продукту

Молоко - один із найспірніших, але при цьому улюблених продуктів. Хтось не уявляє без нього ранку, хтось додає у каву чи кашу, а хтось вважає за краще пити у чистому вигляді.

Але важливо пам'ятати: навіть найкорисніший продукт можна "знешкодити" невдалою термічною обробкою чи поєднанням з іншою їжею.

Ціни на молоко, фото: Знай.ua

🥛 Не кип'ятити його довше, ніж потрібно

Перше і головне правило: не перестарайся з кип'ятінням. Якщо вариш молоко занадто довго - більше 10-15 хвилин - відбувається структурна зміна білків. Вони втрачають свої корисні властивості і стають складними для травлення. Тобто начебто п'єш корисний напій, а в результаті отримуєш «білкову кашу», від якої більше навантаження на шлунок, ніж користі.

🔔 Порада : як тільки молоко закипіло - відразу знімай з вогню. Цього достатньо, щоб убити можливі бактерії, але не зіпсувати склад.

🍯 Що з'їсти з молоком?

Молоко – продукт самодостатній, і найкраще засвоюється окремо від іншої їжі. Але якщо хочеться поєднувати – вибирай продукти, які після перетравлення дають солодкий смак. Це можуть бути, наприклад, злаки, фрукти (особливо сушені), мед, горіхи. А ось з м'ясом, рибою та кислою їжею воно конфліктує: можуть початися проблеми із травленням.

хліб і молоко

І насамкінець

Якщо хочеш, щоб молоко справді приносило користь, намагайся пити його не на бігу, а усвідомлено – теплим, не перегрітим, у спокійній обстановці. Адже молоко — це не просто напій, а свого роду ритуал піклування про себе.

Раніше ми повідомляли, навіщо є баклажани щодня у сезон: приховані властивості, про які українці не здогадувалися.

Джерело матеріала
loader
loader