/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F2b6a4e2c2480746a09b00fc38937298d.jpg)
Лікарі назвали два овочі, які допомагають тримати цукор у крові в межах норми
Йдеться про броколі та шпинат — продукти, які багаті на клітковину, вітаміни, мінерали й антиоксиданти.
Експерти говорять, що броколі містить біологічно активну речовину — сульфорафан, яка здатна покращувати чутливість до інсуліну і знижувати рівень цукру в крові.
Окрім того, броколі є потужним джерелом важливих мікроелементів — магнію, калію, вітамінів групи В та фолієвої кислоти.
Магній налагоджує належне функціонування м’язової тканини й нервової системи.
Калій регулює артеріальний тиск, вітамін В6 бере участь у метаболізмі білків, вітамін С зміцнює імунітет.
А фолієва кислота необхідна для синтезу ДНК й розвитку клітин.
Шпинат багатий на магній, який відіграє важливу роль у регуляції рівня глюкози.
Він також містить мало вуглеводів і багато клітковини, що робить його ідеальним продуктом для людей з діабетом ІІ типу чи схильністю до нього.
Шпинат містить купу інших речовин, корисних для здоров’я.
Зелень багата на каротиноїди, які в організмі перетворюються на вітамін А.
Також шпинат містить потужну частку вітаміну С, який зміцнює імунну систему та підтримує здоров’я шкіри.
Кальцій, який міститься в листковому овочі, необхідний для здоров’я кісток, серця, м’язів та нервової системи.
Медики рекомендують обов’язково включати шпинат і броколі до свого щоденного раціону.
Ці продукти допоможуть контролювати не лише рівень цукру в крові, а й зміцнити загальний стан здоров’я.

