/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fe2b493c04294efe4d5283409bc92ceba.jpg)
Не поспішайте викидати: чому з'являється білий наліт на шоколаді
Білий наліт на шоколаді чи шоколадних цукерках - не ознака псування. Тому не поспішайте їх викидати. Це природна реакція інгредієнтів на температуру або вологість.Тому білий наліт, який інколи з'являється на шоколаді, лише свідчить про порушення умов зберігання продукту.Не варто хвилюватись - такий шоколад абсолютно безпечний і нічим не відрізняється від звичайного. Ви можете сміливо насолоджуватись ним разом з чаєм.Якщо білий наліт вас турбує, заспокойтеся: це ознака натуральності продукту, адже шоколад із замінниками какао-масел не набуває такого вигляду.Щоб уникнути появи білого нальоту на шоколаді в майбутньому, важливо правильно його зберігати.Оптимальна температура для зберігання шоколаду - від 5 до 22 градусів за Цельсієм, а вологість повітря не повинна перевищувати 70%.Також слід забезпечити регулярне провітрювання приміщення.Не рекомендується зберігати шоколад у холодильнику, а також поруч з продуктами, які мають сильний запах.
