Італійці варять макарони тільки так: 4 головні правила, які треба знати кожному
Італійці варять макарони тільки так: 4 головні правила, які треба знати кожному

Італійці варять макарони тільки так: 4 головні правила, які треба знати кожному

Опановування технікою приготування макаронних виробів може призвести до створення дійсно цікавих та смачних страв. Секрети приготування італійської пасти розповідає 24 Канал з посиланням на Lady.

Основні правила при варінні пасти

  1. Температура та кількість води

Використання достатньої кількості води при приготуванні макаронних виробів значно покращує їхній смак. Експерти також радять домашнім кухарям обирати більші каструлі.

Крім того, важливо пам'ятати, що макарони ніколи не слід додавати в холодну воду, оскільки це може погіршити якість кінцевої страви.

  1. Сіль та олія

Важливо додавати сіль на початку процесу приготування пасти. Цей простий крок не тільки прискорює закипання рідини, але й покращує загальний смаковий профіль макаронних виробів, роблячи їх більш міцними та приємними на смак.

А додавання рослинної олії має вирішальне значення для збереження форми макаронів під час приготування. Вибір високоякісного продукту може надати страві додатковий шар смаку. Щедра ложка оливкової олії вищого ґатунку – ідеальний вибір.

Секрети приготування італійської пасти
Секрети приготування італійської пасти / Фото Unsplash

  1. Особливості варіння

Бажано починати з перевірки часу приготування, зазначеного на упаковці. Експерти рекомендують відняти від цього часу 2 хвилини, щоб забезпечити оптимальний результат. Наступним кроком буде зливання води.

  1. Тушкування

Звичайні макарони перетворюються на вишукану страву завдяки цьому простому процесу. Інгредієнти спочатку поміщаються на сковорідку з невеликою кількістю води, де тушкуються до готовності.

Згодом додається ароматний соус, який доповнює страву – паста готова.

А ви знаєте: чому не можна заливати мед окропом.

Джерело матеріала
loader
loader