Буде як знахідка: як заготовити щавель на зиму
Буде як знахідка: як заготовити щавель на зиму

Буде як знахідка: як заготовити щавель на зиму

Щавель на зиму заготовити нескладно, а взимку він буде як знахідка — можна готувати борщ, пироги із зеленою начинкою.

На смак такий щавель виходить як свіжий.

Найпростіший спосіб, як заготовити щавель на зиму — заморозити його.

Дрібно нарізати, розкласти по пакетах і відправити в морозилку.

Але є ще кілька чудових і простих способів.

Розповідаємо, як це зробити.

Щавель — 1200 грамів.

Петрушка та кріп за смаком.

Зелена цибуля — 240 грамів.

Вода — 600 мл.

Спосіб приготування:.

Щавель та іншу зелень переберіть і замочіть у мисці на дві години.

Помийте і простерилізуйте банки, а металеві кришки проваріть 2-3 хвилини в окропі.

Після того, як зелень відмочите, ще раз промийте її та наріжте довільними шматками.

Складайте нарізані щавель, петрушку та кріп у каструлю з невеликою кількістю води.

Після цього поставте каструлю на повільний вогонь і наріжте зелену цибулю і також додайте у каструлю до зелені.

Суміш постійно перемішуйте, стежачи за зміною кольору.

Доведіть суміш до кипіння води.

Щойно суміш закипить, дайте покипіти 4-5 хвилин і почніть щільно закладати зелень в банки, не знімаючи в цей час каструлю з вогню.

Одразу закатуйте кришками.

Банки переверніть кришками донизу і вкутайте.

Залиште до повного остигання на 1-2 доби, а потім приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Рецепт можна прочитати у новині.

Джерело матеріала
loader