Меню на травневі вихідні: рецепт соковитого курячого шашлику
Меню на травневі вихідні: рецепт соковитого курячого шашлику

Меню на травневі вихідні: рецепт соковитого курячого шашлику

Вихідні не за горами, і традиційно багато хто під час зустрічей із рідними та друзями планує приготувати шашлики на мангалі або організувати барбекю. Кулінарний блогер з Одеси Валерій Пономар пропонує з цієї нагоди рецепт соковитого курячого шашлику.

Як його зробити, він детально розповів і показав у себе в Instagram.

Соковитий шашлик із курки

Інгредієнти:

  • філе стегна – 1,5 кг;
  • розмарин – 2 гілочки;
  • цибуля – 2 шт;
  • сіль крупна – 1-2 ч. л;
  • чорний перець – 1 ч. л;
  • вино біле сухе – 1 ст. л;
  • рослинна олія – 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно підготувати м'ясо. Стегно нарізати на дві частини (оптимальний розмір для порційного шматка).

Для маринаду цибулю порізати півкільцями, додати до неї подрібнений розмарин, сіль і перець. Усе перемішати і віджати сік. Потім влити туди ж вино, олію і все це перемішати з м'ясом.

Залишити маринуватися на чотири години, а ще краще — на ніч.

Готове м'ясо нанизати на шампури і смажити на вугіллі 15-18 хвилин, постійно перевертаючи. Подавати з маринованою цибулею.

Читайте також:

Ідеальна та швидка закуска до шашлику: як приготувати дуже смачні мариновані огірки

Три різні смаки: незвичайний рецепт курячого шашлику

Найкраще для відпочинку на природі: рецепт листкового шашлику з яловичини (відео)

Джерело матеріала
loader
loader