/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F407a91d362a282f3a64bd6235b616a45.jpg)
Меню на травневі вихідні: рецепт соковитого курячого шашлику
Вихідні не за горами, і традиційно багато хто під час зустрічей із рідними та друзями планує приготувати шашлики на мангалі або організувати барбекю. Кулінарний блогер з Одеси Валерій Пономар пропонує з цієї нагоди рецепт соковитого курячого шашлику.
Як його зробити, він детально розповів і показав у себе в Instagram.
Соковитий шашлик із курки
Інгредієнти:
- філе стегна – 1,5 кг;
- розмарин – 2 гілочки;
- цибуля – 2 шт;
- сіль крупна – 1-2 ч. л;
- чорний перець – 1 ч. л;
- вино біле сухе – 1 ст. л;
- рослинна олія – 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно підготувати м'ясо. Стегно нарізати на дві частини (оптимальний розмір для порційного шматка).
Для маринаду цибулю порізати півкільцями, додати до неї подрібнений розмарин, сіль і перець. Усе перемішати і віджати сік. Потім влити туди ж вино, олію і все це перемішати з м'ясом.
Залишити маринуватися на чотири години, а ще краще — на ніч.
Готове м'ясо нанизати на шампури і смажити на вугіллі 15-18 хвилин, постійно перевертаючи. Подавати з маринованою цибулею.
Читайте також:
Ідеальна та швидка закуска до шашлику: як приготувати дуже смачні мариновані огірки
Три різні смаки: незвичайний рецепт курячого шашлику
Найкраще для відпочинку на природі: рецепт листкового шашлику з яловичини (відео)

