/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fa443ad4813c89b21d08549fd52886761.jpg)
Який субпродукт позитивно впливає на імунітет і сприяє довголіттю, а кому його краще уникати
Є один субпродукт, який позитивно впливає на імунну систему, покращує обмін речовин та підтримує функцію органів.Йдеться про печінку, яка може сприяти довголіттю.Американський експерт з охорони здоров'я Ерік Берг поділився секретом довголіття в своєму Instagram.Він стверджує, що існує набагато потужніший продукт проти старіння, особливо для м'ясоїдів."Найбільш омолоджувальний продукт у світі - це печінка тварин, вирощених на траві. Вона багата на всі вітаміни групи B, цинк, мідь, коензим 10 та інші корисні речовини", - додав він.Цей продукт багатий на вітамін А, який дуже важливий для очей, щитовидної залози та імунної системи, а також для шкіри.Лікар також наголошує на наявності гемового заліза, яке може відігравати життєво важливу роль у запобіганні анемії. Печінка тварин, що вигодовуються травою, багата на вітамін К2, вітамін Е і навіть вітамін D.Більше того, амінокислоти та колаген, що містяться в печінці, можуть підтримувати здоров'я суглобів та шкіри з віком.Дієтолог Лізм Ходжсон розповіла, що існує ризик споживання занадто великої кількості печінки, що може призвести до токсичності вітаміну А.Токсичність вітаміну А може призвести до:проблеми із зоромзміни шкірибіль у кісткахТоксичність міді також становить ризик, якщо ви їсте занадто багато печінки, що може призвести до:втрата еритроцитівниркової та серцевої недостатностізахворювання печінкипошкодження мозку.Існують певні категорії людей, яким варто обмежити вживання печінки або зовсім її уникати:люди з хворобами нирок або печінки - печінка є органом, який фільтрує токсини, тому при порушенні функції печінки або нирок її вживання може бути обмежене або протипоказане через ризик накопичення токсичних речовин в організмі.вагітні жінки - печінка містить велику кількість вітаміну A, що може бути шкідливим для плоду, особливо при надмірному споживанні. Тому вагітним рекомендується обмежити її споживання.при підвищеному холестерині - печінка багата на холестерин, тому людям із захворюваннями серця або високим рівнем холестерину в крові варто обмежити її споживання.

