/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd1b05f8fc3875d3555a054d4d06a3679.jpg)
Втрачає розсипчастість та смак: типові помилки приготування гречки, які робив гречки
Навіть у приготуванні гречки є свої секрети, які роблять суттєву різницю між "аби було" і "вау, як це смачно". Що треба знати, щоб ваша гречка стала неперевершеною – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Промивати гречку треба правильно
Гречку потрібно промивати завжди. Це потрібно для того, щоб позбутися пилу, який збирається на зернах, а також продуктів обсмажування.
Промивати гречку треба в теплій воді. А ще краще буде її замочити на 4 – 5 годин, додавши столову ложку лимонного соку. Так активується фермент фітаза, який підвищить користь гречки.
Гречку можна перетворити на шедевр / Фото Freepik
Обсмажувати гречку також треба правильно
Обсмажування дасть одразу кілька ефектів: гречка буде ароматна, розсипчаста та краще розпарюватися. Промиту гречку треба обсушити на пательні, а потім обсмажити на вершковому маслі без криши на середньому воні.
Довго смажити гречку не варто, вна пригорить, стане гіркуватою, а після відварювання вийде сухою.
Заливаємо водою
Тут усе залежить від того, який варіант гречки ви хочете отримати:
- кипляча вода – гречка вийде розсипчаста та суха;
- холодна вода – гречка буде м'яка та однорідна.
Помішувати гречку не можна. Коли ж вона ьуде готова, додаємо шматочок вершкового масла, укутуємо і залишаємо на 20 – 30 хвилин.
Вона вийде як в найкращих ресторанах: як правильно смажити рибу.

