У якій воді краще мити овочі й зелень — гарячій чи холодній: про це треба знати кожному
У якій воді краще мити овочі й зелень — гарячій чи холодній: про це треба знати кожному

У якій воді краще мити овочі й зелень — гарячій чи холодній: про це треба знати кожному

Розповідаємо, у якій воді треба мити овочі та зелень, чи можна використовувати для миття побутові хімічні засоби.

Як правильно мити овочі та зелень і якою водою: поради професійних кухарів.

Професіонали не радять використовувати побутові засоби для посуду або мило, щоб помити овочі й зелень.

Картоплю, редиску, моркву та буряк спочатку треба трохи потримати в теплій воді, щоб з коренеплодів легше відчищалася земля.

Потім овочі необхідно добре почистити щіткою і промити проточною водою.

Капусту спочатку треба очистити від верхнього листя, а вже потім мити під краном ледь теплою водою.

Цвітну капусту треба спочатку розділити на суцвіття, видалити потемнілі частинки, а вже потім сполоснути прохолодною водою.

Зелену цибулю, кріп, петрушку, кінзу, щавель, салатну зелень необхідно спочатку перебрати, видалити коріння, пожовкле і пошкоджене листя.

Потім замочити в прохолодній воді на 15 хвилин, а після цього обполоснути проточною холодною водою.

Джерело матеріала
loader