Справжній делікатес: чи можна вживати недостигле авокадо
Справжній делікатес: чи можна вживати недостигле авокадо

Справжній делікатес: чи можна вживати недостигле авокадо

Авокадо — надзвичайно корисний фрукт.

Його м’якуш містить близько 30% корисних рослинних жирів, лише 2% фруктози і багато вітамінів і мінералів.

Хоча, насправді, люблять цей плід не всі.

І дуже даремно.

Достигле авокадо дуже смачне.

Його можна вживати як намащення на хліб, додавати у салати тощо.

А що ж робити, як купили недостиглий фрукт? Чи можна його їсти, читайте у матеріалі ТСН.

Нестиглий фрукт можна відрізнити за кількома ознаками:.

залишається твердим під час натискання;.

місце під плодоніжкою яскраво-зелене;.

якщо плід потрясти, стукоту кісточки не буде чути.

Вживати неспіле авокадо можна.

Шкоди здоров’ю це не завдасть.

Ба більше — зелений плід зберігає такі ж вітаміни та корисні жири.

Втім, геть інша справа — це смак такого фрукта.

Він не матиме ніжної та приємної текстури.

Авокадо буде непросто очистити від шкірки та прибрати тверду кісточку.

Також не вдасться добре перемолоти його в пасту.

Як прискорити достигання.

Незрілим, твердим або зеленим авокадо потрібно чотири-п’ять днів для достигання за кімнатної температури.

Існує простий, але дуже дієвий метод прискорення достигання плоду.

Для цього авокадо потрібно покласти до паперового пакета разом із фруктами чи овочами, що виділяють етилен, — як от яблука, банани чи томати.

День-два — і зелене та тверде авокадо стане достиглим.

Джерело матеріала
loader