Як вибрати солодку полуницю: фермери відповіли на що дивитися при покупці
Як вибрати солодку полуницю: фермери відповіли на що дивитися при покупці

Як вибрати солодку полуницю: фермери відповіли на що дивитися при покупці

Ніщо так не розчаровує, як купити полуницю, а потім виявити, що вона кисла чи без смаку.

Щоб цього уникнути, досить знати одну просту хитрість, якою користуються навіть фермери.

Про це повідомило видання Express.

Сезон полуниці в розпалі, і полиці магазинів ваблять яскраво-червоними кошиками з ягодами.

Але не завжди полуниця виявляється солодкою: часто після покупки вона може бути кислою чи прісною.

За порадою фермерів, потрібно звернути увагу на верхівку ягоди — зону під зеленим листям.

Якщо вона такого ж насиченого рубіново-червоного кольору, як і решта полуниці, то це ознака стиглості та солодкого смаку.

Але якщо ділянка біля стебла світліша або жовтувата — ягода ще не дозріла і може бути терпкою.

Це правило має назву «Tip Top» — і ним активно користуються фермери на ринках та під час збору полуниці.

Темніші червоні плями також можуть свідчити про більшу солодкість.

Фахівці радять:.

стиглу полуницю краще споживати одразу;.

твердішу — зберігати в холодильнику (в контейнері з паперовим рушником), залишаючи листя недоторканим до моменту вживання;.

прісні ягоди можна замочити з цукром або використати для смузі та джемів.

Джерело матеріала
loader
loader