/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe6bb1ec47f9af9c8bd20d8fe9cf09fb3.jpg)
Що зробити, щоб редиска не була гіркою: 4 секрети від дачників
Найчастіше редиска гірчить через погані умови вирощування, пише 24 Канал з посиланням на "Новини. Live". Різкий смак плодів може бути спричинений тим, що редисці не вистачало вологи, бо вона росла серед бур’янів, які відбирали в неї всю воду з ґрунту.
До ще одного фактору входить пізній збір. Коли коренеплоди перезрілі, то втрачають увесь свій смак й накопичують гіркоту. Саме тому дачники слідкують за збором овочів, оскільки овочі, які задовго пролежали в ґрунті, вже будуть не такими смачними.
Якщо все ж таки ви зібрали урожай, а редиска гірчить, то позбутися її можна завдяки кільком способам.
Лимонний сік та сіль
Таке легке маринування допоможе прибрати зайву гіркоту з редиски. Овочі потрібно нарізати, посолити й скропити лимонним соком, а через 5 хвилин промити водою.
Кілька способів, які забирають гірчинку з редиски / Фото Pexels
Сметана
Перед тим, як робити салат, наріжте редиску й перетріть з сіллю, а тоді промийте й додавайте в салат зі сметаною. Молочний продукт пом’якшить смак й прибере зайву гіркоту.
Солоний розчин
Також можна замочити редиску в холодній підсоленій воді. У ємності з водою треба розчинити 5% солі від всього об’єму й опустити овочі на годину. Можна кидати цілу редиску чи перерізану на половинки.
До слова! Щоб помідори виросли великими та соковитими, треба додати в лунку добриво. Чим підживити томати для кращого росту – читайте в нашому матеріалі.
Яблучний оцет
Нарізану редиску треба перемішати з ложкою яблучного оцту та залишити на кілька хвилин. Оцет прибирає гіркоту й надає свіжу кислинку.

