Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами
Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами

Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами

Галушки зуміли пройти крізь віки та часто виринають у творчості українських письменників. Це й не дивно, адже їх смак справді просто неймовірний. 24 Канал пропонує пригадати його з рецептом з ТікТок yuliia.senych.

Рецепт галушок з грибами

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
тісто:
– 350 мілілітрів кефіру;
– 550 грамів борошна;
– по 0,5 чайної ложки соди та солі;
– 1 яйце;
начинка:
– 400 грамів грибів;
– 2 цибулини;
– сіль та перець до смаку;
соус:
– 150 грамів грибів;
– 1 цибулина;
– 150 мілілітрів вершків (30%);
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Спочатку в просіяне борошно додайте дрібку солі та соду. У центрі зробіть заглиблення, влийте кефір кімнатної температури, вбийте яйця й замісіть м’яке, еластичне тісто.

  2. Загорніть його в харчову плівку або покладіть у пакет і залиште "відпочити" на 20 – 30 хвилин при кімнатній температурі.

  3. Поки тісто настоюється, підготуйте начинку: обсмажте гриби з цибулею до появи апетитної золотистої скоринки. Розкачайте тісто в пласт середньої товщини, виріжте кружечки або сформуйте їх вручну. У центр кожного викладіть ложку начинки й акуратно заліпіть краї, як у хінкалі.

  4. Готуємо галушки на пару: каструлю накрийте марлею, змащеною олією чи вершковим маслом, і викладіть на неї сформовані вироби. Накрийте кришкою та варіть приблизно 10 хвилин.

  5. Для соусу підсмажте гриби з цибулею, влийте жирні вершки й тушкуйте до загустіння. Подавайте готові галушки, щедро поливши вершковим грибним соусом.

Смачного!

Чудова вечеря на всю сімʼю: готуємо жульєн на сковороді.

Джерело матеріала
loader
loader