/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8c0eb68adaaae3e2209589a0ed8b9a5e.jpg)
Чи потрібно мити лосось перед приготуванням
Протягом багатьох років точаться суперечки, чи треба мити лосось перед приготуванням.Існують давні культурні переконання щодо миття м'яса та риби. Експерти з харчової безпеки Міністерства сільського господарства США висловили свою думку стосовно дилеми, чи варто мити лосось перед приготуванням страв, пише parade."Відповідь - ні. Якщо під миттям маємо на увазі полоскання під водою. Найбезпечніший спосіб уникнути захворювань харчового походження через миття лосося - це не мити його. Однак, якщо ви вирішите помити лосося перед приготуванням, вам потрібно переконатися, що ви повністю очистили та продезінфікували раковину та прилеглі території робочої поверхні кухні. Інакше, ризикуєте поширювати мікроби", каже Мередіт Карозерс.Однак, очищення та дезінфекція не завжди можуть бути успішними для повного видалення бактерій, тому миття загалом є ризикованою практикою.Як і з будь-яким сирим м'ясом, почніть з миття рук водою з милом. Не забудьте видалити бруд під нігтями. Ви також можете використовувати харчові рукавички, але миття рук - це ще один крок до знищення мікробів.Потім розташуйте зону приготування подалі від іншої їжі, щоб уникнути перехресного забруднення.Перед приготуванням висушіть поверхню сирого лосося, якщо ви хочете видалити вологу з верхівки риби.Якщо вам потрібно знати, чи правильно приготований ваш лосось, надійним способом є придбання харчового термометра. Повністю приготований лосось досягає мінімальної внутрішньої температури 145°С.

