Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів
Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів

Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів

Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів

Українське виноробство очікують зміни. Із 2026 року набуде чинності закон «Про виноград, вино та продукти виноградарства», який змінює правила гри: кожен виноградник має бути зареєстрованим, кожна пляшка — задекларованою, а процес — повністю прозорим, «від лози до пляшки».

Та законодавство — не єдиний чинник трансформації. Через зміни клімату виноробство в Україні поступово зсувається з півдня на північ. Якщо раніше центром вважалась Одещина, то тепер дедалі більше уваги до Закарпаття, Поділля та Київщини.

Виноробня Biologist — одна з тих, хто вже діє на випередження. У червні команда висадила нові плантації Рислінгу на Київщині. Про розвиток і ключові зміни галузі розповідає під час прямого ефіру в Instagram засновник Biologist Ігор Петренко. 


Джерело матеріала
loader
loader