/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F400a8b97901d6a64085cc320db0b9d45.jpg)
Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів
Винний ренесанс в Україні: як Biologist адаптується до нових правил гри та кліматичних викликів
Українське виноробство очікують зміни. Із 2026 року набуде чинності закон «Про виноград, вино та продукти виноградарства», який змінює правила гри: кожен виноградник має бути зареєстрованим, кожна пляшка — задекларованою, а процес — повністю прозорим, «від лози до пляшки».
Та законодавство — не єдиний чинник трансформації. Через зміни клімату виноробство в Україні поступово зсувається з півдня на північ. Якщо раніше центром вважалась Одещина, то тепер дедалі більше уваги до Закарпаття, Поділля та Київщини.
Виноробня Biologist — одна з тих, хто вже діє на випередження. У червні команда висадила нові плантації Рислінгу на Київщині. Про розвиток і ключові зміни галузі розповідає під час прямого ефіру в Instagram засновник Biologist Ігор Петренко.
