Смачний і корисний: готуємо домашній сироп з бузини
Смачний і корисний: готуємо домашній сироп з бузини

Смачний і корисний: готуємо домашній сироп з бузини

Взимку – це знахідка, адже його часто використовують саме у сезон застуд. Тож, як приготувати домашній сироп з бузини розповідає 24 Канал з посиланням на Compo.

    Сироп з бузини

    • Час: 25 хвилин (3 дні настоювання)
    • Порції: 4

    Інгредієнти:
    – приблизно 20 китиць бузини (без стебел);
    – 500 грамів органічних лимонів;
    – 10 – 20 грамів лимонної кислоти;
    – 1 літр води;
    – 1 кілограм цукру.

    Приготування:

    1. Ретельно промийте квіти бузини. Закип'ятіть у великій каструлі воду та розчиніть у ній цукор, а потім додайте лимонну кислоту.
    2. Вимийте лимони у гарячій воді та наріжте їх скибочками. Потім додайте нарізані лимони та китиці бузини в цукровий сироп.
    3. Накрийте суміш і дайте їй настоятися протягом 3 днів, періодично помішуючи.
    4. Процідіть суміш через дрібне сито, потім ще раз доведіть сироп до кипіння і розлийте гарячим у простерилізовані пляшки.
    5. Закриті пляшки можете зберігати у прохолодному темному місці до одного року.

    Готово!

    Сподобався рецепт? Тоді зробіть й іспанський коктейль "Сангрія".

    Джерело матеріала
    loader
    loader