/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F809028f643cb8128d42f2009157cbd9b.jpg)
Що їсти жінкам за 40, щоб мати струнку фігуру
Після 40 років у жінки настає період, який асоціюється з психоемоційними розладами та припливами. Крім цього в такому віці у представниць прекрасної статі сповільнюється метаболізм, що призводить до поступового набору ваги. Підвищується рівень холестерину та ризик появи серцево-судинних захворювань.Дієтологиня Наталія Самойленко у інтерв'ю журналу Elle розповіла, які продукти мають бути в раціоні жінки за 40, щоб залишатися стрункою і мати здорову енергію.Кальцій для кісток і гліцин для покращення сну. Це насіння кунжуту, маку та горіхи (мигдаль, бразильський горіх), квасоля, капуста та зелень (шпинат, ревінь, рукола).Джерело складних вуглеводів, харчових волокон та вітамінів групи В.Регулярне вживання риби, птиці, яєць, бобових та вищезгаданих молочних продуктів – амінокислоти для підтримки внутрішніх органів, м'язів та колаген для шкіри.Крім вітамінів варто додати до раціону волоський горіх.Соєві боби, нут, арахіс, льон, ячмінь, виноград, ягоди, зелений та чорний чай.Спеціалістка додає, що виключити з меню треба цукор, гостру та солену їжу. Обмежити споживання кофеїну й алкоголю.

