Які страви треба приготувати на Івана Купала і чому
Які страви треба приготувати на Івана Купала і чому

Які страви треба приготувати на Івана Купала і чому

Івана Купала вважають найколоритнішим святом літа.Окрім народних гулянь, обов'язково готують всілякі наїдки за традиційними рецептами, які привернуть у будинок удачу, благополуччя і здоров'я.Їжа повинна бути ситною та корисною. Вважають, що вона заряджає енергією, бо попереду наймагічніша ніч у році. Gazeta.ua підготувала перелік страв, які готують на Івана Купала.На свято варять ячмінну кашу, якою поминають предків. Її вважають однією з головних страв на столі.В каструлю влийте літр молока. Додайте цукор за смаком і доведіть до кипіння. Всипте дві склянки промитої ячмінної каші. Помішуйте час від часу, доки каша не загусне.Майже доварену перекладіть кашу в невеликі горщечки. Поставте у духовку. Доведіть до готовності. Перед подачею полийте розтопленим вершковим маслом, прикрасьте фруктами.Картопляні або просто борошняні галушки подають з підсмаженою цибулею, м'ясом або сметаною.Вареники з вишнями, картоплею, сиром, варенням, капустою – традиційна страва нашої кухні, без неї не обходяся купальські дні.Магічна страва на Купала, яке готують саме дівчата. Якщо дівчина в це день пригощає ними молодого хлопця, то судилося їм бути разом.Пироги з овочами, ягодами, зеленню, пишні короваї - традиційна випічка до свята Купала.Трави в Купальську ніч володіють особливою силою і магією. А тому і чай вважають особливим і чарівним. Для чаю збирають листя різних садових дерев - липи, вишні, смородини, яблуні. Серед трав обирають чебрець, материнку, календулу.Без цього напою не обходитьсчя жодне літо і жоден святковий стіл.

Джерело матеріала
loader
loader