Щоранку на вашому столі: вчені розкрили, які сніданки шкодять здоров'ю, а які допомагають жити довше
Щоранку на вашому столі: вчені розкрили, які сніданки шкодять здоров'ю, а які допомагають жити довше

Щоранку на вашому столі: вчені розкрили, які сніданки шкодять здоров'ю, а які допомагають жити довше

Лікар та вчений Ерік Вердін, голова Інституту досліджень старіння Бака, запевняє: правильний сніданок може суттєво вплинути на загальне здоров'я та навіть уповільнити старіння. Його дослідження показують, спосіб життя грає набагато більшу роль у тривалості життя, ніж спадковість. Про це пише Biusness Insider.

Доктор Вердін стверджує, що є можливість "відмотати" свій біологічний вік більш ніж на 10 років, багато в чому завдяки усвідомленому харчуванню. Зокрема, важливо уникати різких стрибків цукру у крові, оскільки вони пов'язані з ризиком розвитку метаболічних захворювань, включаючи діабет 2 типу.

Лікар і вчений Ерік Вердін

"Гірший сніданок - це миска солодких пластівців з апельсиновим соком. Це просто цукор, цукор і ще раз цукор", - підкреслює експерт.

Він рекомендує дотримуватися середземноморської дієти, яка включає свіжі овочі та фрукти, бобові, цільнозернові продукти та нежирний білок. При цьому він виключає ультраоброблені продукти.

На його думку, найкращий сніданок має бути несолодким. Він радить уникати випічки, фруктових йогуртів та соків з ранку. Причина проста: цукор та вуглеводи на голодний шлунок викликають різке піднесення глюкози в крові, що може призвести до швидкої стомлюваності та постійного почуття голоду протягом дня.

Лосось у імбирній глазурі із зеленим горошком, кадр з відео

Щоб підтримувати стабільний рівень цукру і почуватися енергійним, Ерік Вердін рекомендує їсти яйця, авокадо та лосось — копчений або варений — із цільнозерновим хлібом. Краще готувати страви на оливковій олії чи варити продукти. Такий сніданок багатий білком, клітковиною та корисними жирами, які живлять кишкові бактерії, покращують травлення та забезпечують почуття ситості надовго. Все це допомагає не тільки уникнути стрибків цукру, а й загалом підтримувати організм у тонусі.

Джерело матеріала
loader