/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff15051555bb93f047605731210621ea5.png)
М'ясо вже не по кишені: яловичина, курка та свинина тепер лише для заможних
Ціни на м’ясо повільно, але впевнено лізуть угору, і це не лише ваша суб’єктивна думка.
Експерти підтверджують, що дорожчає і яловичина, і курятина, а свинина поки тримається, хоча й недешево, пише Ми-Україна.
Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук пояснив, що останні кілька місяців вартість яловичини перевищила 330 гривень, а ціна курятини теж піднялася. Свинина більш стабільна, але дешевою її не назвеш. Основна причина — війна - через бойові дії зменшилось поголів’я худоби та птиці, тож ринок не може насититися пропозицією.
Крім того, підвищення вартості кормів напряму вплинуло на собівартість вирощування курей. І, як зазначив Марчук, тут усе повторюється — як з хлібом, так і з м’ясом - виробничі витрати перекладають на споживача. Проте не все так безнадійно. За словами експерта, влітку можливе невелике зниження цін. Причина — сезонне зростання пропозиції від домогосподарств, а разом із цим дешевшають і яйця.
Не зважаючи на те, що на росії розпочали війну проти України ще у 2014 році, держава не здається й продовжує боротися за продовольчу стабільність. Проблеми в агросекторі викликані саме вторгненням, яке поставило хрест на багатьох фермах. Тому важливо не лише інформуватися, а й донатити, волонтерити, підтримувати тих, хто тримає тил і фронт.
Раніше ми повідомляли, курка дорожча за яловичину, а капуста майже задарма: що коїться з цінами у червні?
Риба у раціоні – новий символ розкоші: супермаркети приголомшили цінниками - де найдешевше - детальніше на Знай.ua.

