/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff240d102f9eef9065fab9135ce3bfb45.jpg)
Що найкраще додавати у варення для загущення: основні правила
Що потрібно зробити з варенням, щоб воно було густим / © unsplash.com
Як правильно зробити варення густим
Якщо варення виходить рідким і не набирає потрібної консистенції, існують прості трюки, які допоможуть йому загуснути.
Вибір фруктів
Для варення слід обирати фрукти з особливою увагою. Не варто брати повністю стиглі плоди, адже в них менше природних загусників — пектину. Найкраще підходять трохи недозрілі ягоди або фрукти — саме вони здатні надати варенню потрібну щільність і текстуру.
Додавання лимона
Є маленький секрет, відомий багатьом господиням — лимонний сік як натуральний загусник. Невелика кількість свіжого соку лимона, додана у процесі варіння, допоможе швидко зробити варення більш в’язким і щільним.
Відсутність води
Оптимально варити варення без додавання води: ягоди пересипають цукром і дають їм час виділити сік. Лише після того, як сік виділився, починають варити варення, що забезпечує кращу густоту та насиченість смаку.

