/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff1a744cf427ca0614d85edee277f1eb4.jpg)
Домашній кетчуп з кабачків: корисна і смачна альтернатива магазинному
Наприклад, чому б не закрити домашній кетчуп з кабачків? Цей рецепт, яким ділиться 24 Канал з посиланням на ОГО, не потребує багато часу чи зусиль, а результат вас приємно здивує.
Кетчуп з кабачків
- Час: 2 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 1,5 кілограма кабачків;
– 0,5 кілограма цибулі;
– 1,5 столової ложки солі;
– 0,5 склянки цукру;
– 0,5 склянки 10% спиртового оцту;
– 3 червоні перці;
– 1 чайна ложка карі;
– 0,5 чайної ложки меленого перцю;
– 400 грамів томатної пасти.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі. Кабачки обріжте з кінців, перці очистьте від насіння. Цибулю, перець та кабачки наріжте смужками.
- Нарізані овочі посипте 2 столовими ложками солі, добре перемішайте та залиште на годину.
- Поставте каструлю з овочами на вогонь і варіть 30 хвилин. Після цього залиште охолонути.
- Охолоджені овочі збийте блендером до однорідної маси. Додайте до пюре решту спецій, томатну пасту та оцет. Знову готуйте 10 хвилин.
- Гарячий кетчуп розлийте у стерилізовані банки та щільно закрийте. Для кращого зберігання пастеризуйте банки приблизно 15 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте ці малосольні помідори з хроном.
