/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fefab98f8b9e287b80936e8df8d2d4d7b.jpg)
Молода картопля у соусі песто: спробуйте новий смак страви цього сезону
Традиційний смак молодої картоплі з кропом, часником, вершковим маслом чи шкварками знають усі.Спробуйте нові смаки першого головного довгоочікуваного овочу сезону.Картопля із соусом песто - це дуже і дуже смачно.Коли класичний італійський соус поєднується з вершковою картоплею, відбувається щось неймовірне. З тарілки зникає все до останньої крапельки песто, пише shuba.Щоб песто зберіг насичений зелений колір, подавайте його з картоплею безпосередньо перед прийомом їжі.Картопля молода - 1 кгКедрові горіхи - 15 гБазилік, гілочка - 50 гПетрушка, гілочка - 20 гЛимон -1 штПармезан - 20 гЧасник 1 зубчикОливкова олія -150 млСіль за смакомПерець чорний меленийза смакомПомийте картоплю і покладіть у каструлю, залийте холодною водою. Посоліть і доведіть до кипіння на сильному вогні. Після закипання трохи зменште вогонь, накрийте наполовину кришкою і варіть, поки картопля не стане м'якою, приблизно 20 хвилин.Тим часом підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді, доки вони не стануть ароматними і не підрум'яняться, десь 4 хвилини, часто помішуючи.Помийте базилік, петрушку та лимон. Із зелені обірвіть листочки, а з лимона натріть цедру. Натріть пармезан на дрібну тертку.Покладіть базилік, петрушку, цедру лимона, тертий пармезан, підсмажені кедрові горішки, часник та оливкову олію у миску і змішайте занурювальним блендером до однорідної маси. Додайте лимонний сік за смаком, приправте сіллю та перцем, потім знову розмішайте. Налийте песто зверху на картоплю й добре перемішайте.

