Що буде, якщо не просіювати борошно: чи дійсно ця дія така необхідна
Що буде, якщо не просіювати борошно: чи дійсно ця дія така необхідна

Що буде, якщо не просіювати борошно: чи дійсно ця дія така необхідна

Що відбудеться, якщо ви не просієте борошно / © Pixabay

Борошно просіюють, щою покращити структуру тіста. Після цього воно насичується киснем, стає більш пухким і легким, що забезпечує ніжну і повітряну текстуру випічки. Але це далеко не єдина причина.

Ось ще кілька важливих аспектів:

  • видалення грудочок і небажаних домішок, особливо якщо борошно зберігалося відкритим надто довго;

  • забезпечення однорідного перемішування з іншими сухими складниками, такими як розпушувач, какао або спеції;

  • поліпшення здатності борошна рівномірно розчинятися у вологих інгредієнтах для загальної консистенції тіста.

Як правильно просіювати борошно

Це доволі проста процедура, але вона має кілька важливих моментів, на які слід звернути увагу. Ось коротка інструкція:

  • візьміть дрібне сито або спеціальний просіювач у формі кружки;

  • насипте в нього борошно;

  • ніжно постукуйте по ситу або легенько трясіть його, тримаючи над мискою чи робочою поверхнею;

  • якщо в ситі залишилися грудочки або небажані частинки — видаліть їх.

Завдяки цьому нескладному прийому ваше тісто стане значно пухкішим.

Чи можна не просіювати борошно? Насправді, звісно можна. Але варто пам’ятати, що тоді тісто може вийти густішим і з грудочками. Для досягнення ідеального результату, краще не нехтувати цим етапом і все-таки просіяти борошно.

Джерело матеріала
loader
loader