/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F503bbbbbf4b2f432c87d3d66741c3468.jpg)
Зіркова дієтологиня розповіла, як вибрати якісні макарони
Коли купуєте макарони, варто уважно вивчити етикетку. Потрібно знати, з чого виготовлені, який сорт борошна використано, яка форма та колір виробу.Щоб вибрати якісні макарони, звертайте увагу на ключові ознаки, розповідає дієтологиня Галина Сеник.Високий вміст білка (12–15 г на 100 г) - у макаронах із твердої пшениці (дурум). Вони краще насичують, мають нижчий глікемічний індекс і не розварюються.Низький вміст білка (6–11 г на 100 г) характерний для макаронів із м'яких сортів пшениці. Часто використовуються в дешевших продуктах і дають менш пружну текстуру.Деякі макарони можуть містити додатковий білок (наприклад, із бобових), що робить їх ще поживнішими.Ідеально: "борошно з твердих сортів пшениці" + "вода".Уникайте: "борошно вищого ґатунку" - це м'яка пшениця, макарони будуть розварюватися.Натуральний золотисто-жовтий, матовий, шершава поверхня - це добре.Дуже яскраві, гладенькі або глянцеві - можливі барвники або м'яке борошно.Якісні макарони не розварюються, тримають форму, не злипаються.Макарони можуть бути і смачними, і здоровими. Збережіть цю шпаргалку та беріть із собою у супермаркет.

