/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fad847696711effd870c0d490661c486f.png)
Свинина з часниковими стрілками по-китайськи: оригінальний рецепт до вашого столу
Свинина з часниковими стрілками по-китайськи: рецепт (фото ілюстративне) / © Фото з відкритих джерел
Готується ця страва за лічені хвилини, але вражає своїм насиченим смаком завдяки цікавому поєднанню кунжутної олії, соєвого соусу та аромату часникових стрілок.
Інгредієнти
- свиняча шия
- 300 г
- часникові стрілки
- 200 г
- часник
- 2 головки
- соєвий соус (світлий)
- 1/5 ст. ложки
- соєвий соус (темний)
- 1 ст. ложка
- рисове вино
- 1 ст. ложка
- цукор
- 1 ч. ложка
- кукурудзяний крохмал
- 1 ч. ложка
- вода
- 2 ст. ложки
- кунжутна олія
- 1 ч. ложка
- сіль, перець
- за смаком
Процес приготування:
-
Поріжте свинину тонкою соломкою впоперек волокон, щоб м’ясо залишалося м’яким. Для маринаду змішайте світлий соєвий соус, рисове вино, крохмаль і дрібку цукр. Залишіть усе настоюватися приблизно на 10 хвилин.
-
Часникові стрілки поріжте на відрізки довжиною приблизно 4–5 см. Зубчики часнику дрібно посічіть. Моркву наріжте тонкими смужками (як для корейського салату).
-
На добре розігрітій сковороді з олією швидко підсмажте свинину до появи апетитної рум’яної скоринки. Потім перекладіть м’ясо в інший посуд, щоб не пересушити.
-
У тій самій сковороді, зберігаючи середній вогонь, злегка підрум’яньте часник. Потім додайте нарізані стрілки часнику та моркву й тушкуйте усе разом 2–3 хвилини, доки овочі не стануть м’якшими, але ще збережуть легку хрумкість.
-
Поверніть обсмажену свинину до сковороди, збризніть її темним соєвим соусом, додайте пару столових ложок води й ретельно перемішайте. Протушкуйте усе разом ще 1–2 хвилини.
Смачного!

