Назвали найкориснішу рибу для серця
Назвали найкориснішу рибу для серця

Назвали найкориснішу рибу для серця

Споживання риби є частиною загальновідомо та прийнятої в усьому світі традиційної середземноморської дієти.Щоб мати здорове серце, важливо не тільки їсти не лише листову зелень, бобові, горіхи, оливкову олію, ягоди, а й рибу, каже parade кардіолог приватної кардіологічної практик в Бостоні Мусталі Дохадвала."Кілька обсерваційних досліджень показали, що дотримання цієї дієти пов'язане зі зниженням смертності від серцево-судинних захворювань", - говорить мусталі ДохадвалаЄ одна риба, яка вирізняється серед інших за перевагами для здоров'я серця, багато з яких щотижня роблять її основним продуктом у своєму раціоні.Кардіологи були в основному одностайні в тому, що лосось є найкориснішою для серця рибою завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот. Однак навіть тоді не весь лосось створений однаковим.Доктор Мері Грін, доктор медичних наук, кардіолог Манхеттенської кардіології та співавтор LabFinder, рекомендує віддати перевагу лососю, виловленому в дикій природі, а не лососю, вирощеному на фермах, оскільки риба, виловлена в диких умовах, має тенденцію бути нежирнішою та смачнішою.Це були б омега-3 жирні кислоти. За словами Бредлі Сервера, доктора медичних наук, FACC, FSCAI, кардіолога та головного лікаря VitalSolution, було показано, що омега-3 жирні кислоти знижують рівень тригліцеридів, зменшують запалення судин і знижують ризик аритмій (порушення серцевого ритму)."Дослідження показали, що споживання риби чотири рази на тиждень або більше може зменшити частоту гострого інфаркту міокарда. Навіть споживання двох порцій на тиждень може знизити частоту серйозних серцево-судинних подій і смерті серед людей, які мають встановлений діагноз серцево-судинних захворювань", - каже Дохадвала.Як і будь-яка інша страва, лосось, якщо його не приготувати належним чином або за рецептами, що не турбуються про серце, може відрізнятися за тим, наскільки він насправді корисний.Доктор Грін рекомендує їсти сирого лосося."Якщо ви можете безпечно їсти сиру рибу, це чудовий спосіб зберегти всі природні поживні речовини в їх біодоступній формі", - радить вона.Якщо це неможливо, то приготування їжі при дуже низькій температурі є найздоровішим варіантом, наприклад запікання або смаження на грилі на повільному вогні.Смаження у фритюрі та інші способи високої температури не рекомендуються, оскільки це знищить багато поживних переваг у процесі.Лосось, приготований на пару, також може бути корисним і смачним варіантом вашої їжі.Доктор Сервер дає ще одну пораду, як зробити вашу корисну для серця вечерю приємною і для ваших смакових рецепторів: "Додавання трав, спецій і соків може підсилити смак. Рекомендує уникати приправ з високим вмістом солі, оскільки це може бути занадто багато натрію для серця", - зазначив кардіолог.

Джерело матеріала
loader