/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8dcf07bdd65fba3585b8ce758870dbf4.png)
Японський бавовняний чизкейк: як приготувати десерт, який підкорює смаком кожного
Для любителів сирників японський бавовняний чизкейк може стати справжнім кулінарним відкриттям.Це справжнє диво-десерт з ніжною, повітряною текстурою, що тане в роті.Завдяки унікальному способу приготування на водяній бані, десерт виходить легким, як хмаринка, і зовсім не схожим на класичні сирники чи запечені чізкейки. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати близьких витонченим смаком і вишуканим виглядом."Спробувала японський бавовняний чизкейк і одразу вирішила, що це точно варто приготувати", - каже фудблогерка Валерія Велігура і ділиться рецептом. ⠀ ⠀Для чизкейка:6 яєць250 г крем-сиру50 г вершкового масла100 мл молока ⠀15 мл лимонного соку1 ст. л. ванільного екстракту50 г борошна50 г кукурудзяного крохмалюдрібка солі150 г цукру ⠀ Для кокосового соусу:500 мл кокосового напою Yommy60 мл меду/сиропу15 г кукурудзяного крохмалю ⠀ Чизкейк:Крем-сир, масло та молоко ставимо на водяну баню і доводимо до однорідності. Знімаємо та даємо охолонути до кімнатної температури. По одному вводимо жовтки. Додаємо лимонний сік, ванільний екстракт і перемішуємо. Просіюємо борошно з крохмалем і знову перемішуємо до однорідності.Окремо збиваємо білки з сіллю до піни, і продовжуючи збивати, вводимо цукор. Важливо: збиваємо до мʼяких піків. І в 3-4 етапи вводимо їх в основну масу, обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх до однорідності.Беремо не розʼєму форму або розʼєму добре загортаємо у 3 шари фольги. Зсередини обертаємо форму і застилаємо дно пергаментом та ставимо у більшу ємність.Переливаємо тісто у форму, а у ємність побільше наливаємо окріп, щоб він на 2 см покривав меншу форму (фольга має бути вище окропу, щоб він не проникнув до чизкейка).Випікаємо у 2 етапи: спочатку 30 хв при 160 гр, потім знижуємо температуру до 145 гр та випікаємо ще 55-60 хв.Охолоджуємо також поетапно: 10 хв у вимкненій і закритій духовці, 10 хв з привідкритими дверцятами, далі прибираємо більшу форму з водою і залишаємо чизкейк у духовці ще на 15 хв. Виймаємо форму з духовки, залишаємо на 15 хв і вже після цього (коли чизкейк буде теплим) - виймаємо його з форми. ⠀ Соус:50 мл кокосового напою Yommy (із загальної кількості) поєднуємо із кукурудзяним крохмалем, щоб не було грудочок.У широку каструлю з товстим дном виливаємо решту напою і додаємо мед або сироп. Ставимо на середній вогонь і помішуючи доводимо до кипіння. Додаємо розведений крохмаль і перемішуємо. Зменшуємо вогонь і, помішуючи. варимо 10-15 хв. Знімаємо з вогню і пробиваємо блендером.

