/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9203527386c00f588b8c6ddc3fa3e5e1.jpg)
Таке м'ясо ви ще не куштували: як його приготувати з овочами у винно-томатному соусі
М'ясо виходить неймовірно смачним
М’ясо — це основа багатьох ситних і ароматних страв. Його можна запікати, смажити або тушкувати з різними спеціями та соусами. Особливо ніжним і насиченим воно виходить при повільному тушкуванні — наприклад, у томатному або вершковому соусі.
А сьогодні ми пропонуємо тушковане м’ясо з овочами у винно-томатному соусі — страва з глибоким смаком, що ідеально підійде до обіду чи вечері, зігріє в холодну погоду й подарує справжнє гастрономічне задоволення. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "olga_riabenko_".
Як приготувати м'ясо з овочами у винно-томатному соусі
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Молода картопля – 500 г
- Часник – 5 зубчиків
- Олія – 30 г для смаження
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Борошно – 2 ст.л.
- Бульйон або вода – 500-600 мл
- Червоне вино – 300 мл
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 2-3 шт.
Спосіб приготування:
Нарізати м'ясо на шматочки та на розігрітій сковороді обсмажте з усіх боків до рум'яної скоринки (по 5 хв з кожного боку). Посоліть, поперчіть. Перекладіть м'ясо зі сковороди.
У ту саму сковорідку додайте цибулю і часник, тушкуйте до прозорості, близько 7 хвилин. Додайте томатну пасту і перемішайте, туди ж додайте борошно. Влийте вино, додайте бульйон.
Поверніть м'ясо назад (із соками), викладіть картоплю, моркву і лавровий лист. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 2 годин. Можна поставити в духовку на 160-170 градусів. Час приготування залежить від м'яса.
Воно має легко розпадатися на волокна – тоді страва готова!

