/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdc2197ef35c3807adce130f5d2903037.jpg)
Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону
Кава з цикорію набирає популярності як безкофеїнова альтернатива традиційній каві.Його горіховий смак додає чудової родзинки, якщо змішати його з кавою під час заварювання, пише News Bytes.Чому варто включити каву з цикорію у щоденний раціон.Цикорій - це кульбаба, схожа на рослину, з жорсткими стеблами та фіолетовими квітами. Його коріння можна обсмажити, подрібнити та заварити, щоб приготувати напій із землистим і горіховим смаком, схожим на звичайну каву. Ви можете пити його окремо або змішати з кавою для додання смаку. Виробники подрібнюють і обсмажують корінь цикорію, фасуючи його окремо або поєднуючи зі звичайною кавою.На відміну від традиційної кави, отриманої з кавових зерен, корінь цикорію не містить кофеїну. Це робить його ідеальною заміною для людей, які прагнуть зменшити його вживання.Дехто вважає за краще заварювати коріння цикорію, занурюючи його в гарячу воду, отримуючи в результаті напій, що повністю не містить кофеїну. Інші обирають суміш кави з цикорієм і невеликої порції звичайної кави для більш м'якого вмісту кофеїну.Корінь цикорію є чудовим джерелом інуліну, пребіотичної клітковини, відомої тим, що живить корисні бактерії в кишечнику. Живлячи ці пробіотичні організми, інулін допомагає підтримувати здоровий баланс у кишковому середовищі. Це має вирішальне значення для сприяння оптимальному травленню, засвоєнню поживних речовин та імунній функції.Корінь цикорію містить марганець, життєво важливий мінерал, який підтримує роботу мозку і бере участь у метаболізмі вуглеводів, амінокислот і холестерину. Крім того, наявність вітаміну В6 сприяє розвитку мозку, його функціонуванню та здоров'ю нервової системи. Ці поживні речовини необхідні для вироблення нейромедіаторів, таких як серотонін і дофамін, які мають вирішальне значення для підтримки балансу настрою і загального здоров'я мозку.Екстракт кореня цикорію допомагає регулювати рівень глюкози в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та зменшуючи всмоктування глюкози в кишечнику. Уповільнюючи вивільнення цукру в кров після їжі, кава з цикорієм може допомогти. Ця перевага особливо важлива для людей з діабетом або тих, хто має ризик розвитку цього захворювання.

