Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг
Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг

Як з грецького ресторану: готуємо ароматний сирно-шпинатний пиріг

Якщо любите готувати випічку з тістом філо, спробуйте сирно-шпинатний пиріг.Натхненний традиційною спанакопітою, цей пиріг поєднує ніжний сир, соковитий шпинат і ароматні трави в ідеальному балансі смаку й текстури. Готується просто, а виглядає - як з ресторану на узбережжі.Як готувати цю смакоту вдома, показала фудблогерка Ірина Козачук.350 г кисломолочного сиру370 г фети400 г шпинату100 г зеленої цибулі2 яйця6 листів тіста філо80 г вершкового масласіль (~0,5 ч л, але залежить наскільки солона фета)чорний мелений перецьФорма 20*30*6,5. Шпинат дрібно нарізати. Викласти в миску, додати кисломолочний сир та фету, дрібно нарізану цибулю. Посолити, поперчити, влити яйця і ретельно перемішати.У форму викласти 2 листа філо, щоб заходили на бока, змастити розтопленим маслом. На дно викласти складений вдвоє лист філо, змастити маслом. Викласти половину начинки, розрівняти, закрити тістом філо, змастити маслом. Викласти другу половину начинки, закрити тістом філо, загорнути філо з боків, змастити маслом і викласти ще один лист, складений вдвоє.Акуратно підгорнути краї можна за допомогою кондитерського шпателя. Змастити верх маслом, посипати кунжутом і гострим ножем нарізати на порційні шматочки.Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці ~40 хвилин до зарумʼянення. Охолодити і можна смакувати.

Джерело матеріала
loader
loader