Огірки не стануть м'якими навіть в салаті: одна річ змусить овоч хрустіти тижнями
Огірки не стануть м'якими навіть в салаті: одна річ змусить овоч хрустіти тижнями

Огірки не стануть м'якими навіть в салаті: одна річ змусить овоч хрустіти тижнями

Щоб огірки завжди залишалися свіжими та хрусткими, достатньо додати лише один інгредієнт.

Ви дізнаєтеся:

Огірки рідко мають яскравий або насичений смак, однак вони хрусткі, освіжаючі й поживні, а тому залишаються улюбленим інгредієнтом для багатьох страв. Вони чудово поєднуються як з легкими салатами, так і з класичними бутербродами.

Главред дізнався, як правильно їх зберігати, аби зберегти хрусткість і свіжість якнайдовше. Огірки на 96% складаються з води, тому вони можуть швидко розмокнути під час приготування, особливо якщо не позбавити їх надлишку вологи. Багато кухарів радять видаляти серцевину огірка, але існує і простіший спосіб.

Додавання дрібки солі до скибочок огірка запускає процес осмосу - природне явище, яке дозволяє овочу втратити надлишок вологи й отримати більш щільну, хрустку консистенцію, пише Express.co.uk. Завдяки цьому огірки не перетворюються на водянисту кашу й краще вбирають соуси, заправки чи маринади.

Журналістка HuffPost Емі Гловер протестувала цей метод, готуючи салат із червоної цибулі та огірків, і зазначила, що результат був настільки вдалим, що вона "ніколи більше не повернеться до старого способу". Вона зберігала салат у холодильнику протягом кількох днів і зауважила, що навіть на третій день "не з’явилося огидної водянистої маси, яка зазвичай накопичується внизу посудини".

3 базовые заправки к овощным салатам инфографика
3 базові заправки до овочевих салатів / Інфографіка: Главред

У подібному експерименті авторка All Recipes Кетрін Мартинко рекомендує додати дрібку солі до свіжонарізаних огірків, залишити їх у ситі над мискою на 30 хвилин, а потім обережно промокнути паперовим рушником. Цей простий лайфхак допоможе зберегти їх свіжими, хрусткими і смачними протягом тривалого часу.

Якщо у вас менше часу, можна залишити огірки із сіллю на 10 хвилин - цього вже буде достатньо, щоб вони втратили зайву вологу, не втративши текстуру.

Вас також може зацікавити:

Про джерело: Express.co.uk

Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

Джерело матеріала
loader
loader