/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fab1a7901cce9a2e608426b9f26d36e63.jpg)
Між кавою та діабетом 2 типу знайшли несподіваний зв'язок: що розповіли науковці
Вживання кави може бути пов'язане зі зниженням ризику розвитку діабету 2 типу.До такого висновку дійшли науковці після проведених досліджень, яке опублікували в журналі Journal of Clinical NutritionДослідження вивчало вплив вживання кави на дві великі групи населення, що налічують понад 150 тисяч осіб. Воно зосереджувалося на зв'язку між маркерами запалення та споживанням кави, і було зроблено висновок, що знижуючий запалення ефект напою може бути захисним від діабету 2 типу. Одна додаткова чашка кави на день знижує ризик розвитку цього захворювання на 4-6%.Нове дослідження проливає світло на те, як антиоксиданти кави можуть достатньо пригнічувати запалення, щоб запобігти розвитВсе більше досліджень показують, що запалення може відігравати важливу роль у розвитку діабету 2 типу."Хоча короткочасне запалення, спричинене травмою чи хворобою, є нормальним явищем, хронічне запалення, яке виникає постійно, може впливати на здоров'я та підвищувати ризик розвитку різних захворювань, таких як діабет 2 типу", - каже дипломований лікар Керрі Габріель.Доведено, що спосіб життя, який включає більше природних протизапальних продуктів та фізичних вправ, зменшує запалення та захищає від таких захворювань, як діабет.На щастя, кава багата на антиоксиданти, що борються із запаленням."Кава містить різноманітні біоактивні сполуки, включаючи хлорогенові кислоти та лігнани, які, як було показано, мають антиоксидантну та протизапальну дію", - каже ендокринолог Аднан Захід.Ці сполуки можуть допомогти зменшити запалення та оксидативний стрес - два фактори, які, як вважається, сприяють розвитку діабету.Дослідження показало, що одна додаткова чашка кави на день (до 6 чашок) пов'язана зі зниженням ризику розвитку діабету 2 типу. Але переборщити з кофеїном може викликати нервовість і тривогу."В ідеалі середня людина не повинна споживати більше 400 міліграмів кофеїну на день, що еквівалентно 2 чашкам кави", - каже Габріель.Якщо у вас вже діабет, вам треба стежити за споживанням як кави, так і за тим, що ви в неї додаєте, наприклад, цукор або ароматизовані вершки. Габріель застерігає від надмірного вживання висококалорійних кавових напоїв з високим вмістом цукру, а також стежити за рівнем кофеїну під час їх вживання."Для людини з діабетом 2 типу навіть 200 мг (або одна чашка) можуть призвести до швидкого підвищення та зниження рівня глюкози", - каже вона.Для того, хто намагається контролювати рівень цукру в крові, обмеження кофеїну до однієї чашки на день дійсно ідеально підходить для оптимального здоров'я.Дослідники виявили, що фільтрована кава та еспресо - найкращі напої для зниження ризику.

