/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F4c58475d3f292deb78ee63e079d95236.jpg)
Ідеальний маринад для консервації огірків: скільки треба цукру, солі й оцту, щоб вийшли хрусткими
Що робити, щоб консервовані огірки були хрусткими / © www.freepik.com/free-photo
Як приготувати ідеальний маринад для консервації огірків, щоб овочі вийшли ароматними, хрусткими та смачними.
Які основні інгредієнти ідеального маринаду для огірків на 1 літр води
-
Сіль — столова ложка без гірки.
-
Цукор — півтори столові ложки.
-
Оцет 9% — столова ложка.
-
Лавровий лист — 2 штуки.
-
Перець горошком — 4 горошини.
-
Часник, кріп, листя хрону чи вишні.
Що робити, щоб консервовані огірки були хрусткими
-
Огірки повинні бути свіжими.
-
Перед консервуванням замочіть огірки у холодній воді на 3–4 години, це допоможе їм зберегти щільність.
-
Стерилізація банок і кришок — це обов’язкова умова для тривалого зберігання.
-
Не перевищуйте кількість оцту, надмірна кислотність розсолу може зробити огірки м’якими.
-
Обов’язково додавайте листя вишні, дубу чи хрону, воно має дубильні речовини, тому огірки будуть хрусткими навіть після тривалого зберігання.

