Ви все життя їли хліб неправильно: ось як це роблять за етикетом
Ви все життя їли хліб неправильно: ось як це роблять за етикетом

Ви все життя їли хліб неправильно: ось як це роблять за етикетом

Правила етикету поширюються не лише на поведінку за столом, а й на такі буденні речі, як уживання хліба.Невеликі помилки можуть видати у вас людину без базових навичок столового етикету - особливо в офіційній обстановці, пишуть Факти.Хліб невід'ємна частина багатьох трапез, але навіть його варто споживати з дотриманням норм. У ресторані важливо не кусати хліб прямо з скибки. Етикет передбачає, що слід відламувати маленькі шматочки руками.Ще одна поширена помилка - їсти хліб одразу після того, як його подали. У формальних умовах це вважається проявом нетерплячості. За столовим етикетом хліб слід куштувати лише після того, як подали першу страву. Якщо вас просять передати хліб, варто передавати не сам шматок, а цілу тарілку або кошик. Це правило особливо важливе під час офіційних заходів або ділових обідів.На фуршетах або шведських столах хліб беруть акуратно: нарізають скибку, тримаючи буханку через тканинну серветку. Якщо хліб уже нарізаний - узяту скибку назад класти категорично не можна, адже це порушує гігієнічні норми.Навчайте дітей етикету змалку - ці навички допоможуть їм почуватися впевнено в дорослому житті.Не замовляйте у ресторані страви, які не знаєте, як правильно їсти. Для експериментів краще обрати неформальні зустрічі з друзями чи рідними.Знання простих правил поводження з хлібом допомагає уникнути незручних ситуацій та виглядати гідно за будь-яким столом - від світського заходу до ділового обіду.

Джерело матеріала
loader
loader