/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F549183851532f0c0e32927594d66541d.jpg)
Як за 10 хвилин відмити гриби лисички від бруду — лайфгак
Гриби — справжній делікатес, який прикрасить будь-який святковий стіл / © Pixabay
Лисички — гриби дуже смачні й апетитні. Проте однією з головних труднощів у приготуванні лисичок є їхнє очищення від піску та бруду.
Досвідчені грибники радять зробити все без зайвих страждань. Один із дієвих способів — використати підсолену воду.
Як це зробити:
-
Наливаємо у велику широку миску воду
-
Розчиняємо сіль у воді (на 2 л води достатньо взяти 1 столову ложку солі). Експерти стверджують, що сіль допомагає «витягнути» пісок із грибів
-
Викладаємо лисички, злегка перемішуємо їх і залишаємо на 5 хвилин. Пісок повинен осісти на дні миски
-
Потім швиденько промиваємо гриби холодною водою. Даємо воді повністю стекти і готуємо лисички за улюбленим рецептом
Корисні поради:
-
Лисички мають делікатну текстуру, тому уникайте грубого промивання та очищення, щоб не пошкодити їх.
-
Намагайтеся одразу обробити лисички після збору, оскільки вони швидко псуються.
-
Після промивання розкладіть гриби на паперовому рушнику, щоб вони підсохли перед подальшою обробкою або приготуванням.Р
Раніше ми писали, як краще заморожувати гриби. Більше про це читайте у новині.

