/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F20482c0058de31bfb230da6989bba71b.jpg)
На Маковія – просто ідеально: як легко приготувати смачнющі вареники з маком
Вареники – це завжди вдалий вибір до свята, а на Маковія – й поготів. Улюблений український смаколик з маковою начинкою просто неймовірний, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Shuba. Як бонус – варіант яскравої подачі, яка додасть застіллю колориту.
Як приготувати вареники з маком?
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
тісто:
– 280 грамів борошна;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– дрібка солі;
– 180 мілілітрів окропу;
начинка:
– 150 грамів маку;
– 2 столові ложки меду;
– цукор на смак;
для подачі:
– 500 грамів вишні;
– пів склянки вишневого соку;
– пів склянки цукру;
– 100 грамів волоських горіхів;
– мед на смак.
Приготування:
- Мак ретельно промиваємо та варимо приблизно годину. Час від часу знімаємо піну та помішуємо.
- Проціджуємо мак від рідини та збиваємо в блендері до отримання однорідної маси.
- Горіхи підрумʼянюємо на сухій сковорідці та подрібнюємо ножем.
- У борошно додаємо сіль та олію, потім поволі вливаємо в окріп та замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо на 20 хвилин.
- Вишневий сік змішуємо з цукром та варимо до отримання сиропу.
- Формуємо вареники, всередину викладаємо макову начинку.
- Варимо у великій кількості підсоленої води. Тримаємо на вогні 2 хвилини після того, як спливуть.
- Перед подачею поливаємо сиропом, посипаємо горіхами та додаємо мед.
Смачного!
Без випікання та турбот: "ліниві" еклери за 5 хвилин.
