/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F7c6381e1bbead294914fe2bb18e79b25.jpg)
Шакшука без томатів: як приготувати зелену версію популярного сніданку
Корисний сніданок можна приготувати за лічені хвилини.Спробуйте урізноманітнити класичну шакшуку. Це ароматний і дуже корисний варіант сніданку, особливо якщо ви хочете додати більше зелені у свій раціон.На відміну від класичної шакшуки з томатами, зелена версія готується на основі шпинату та зелені.Зубки часнику - 1 шт.Зелений болгарський перець - 1 шт.Мʼята - 5 гПетрушка, гілочка - 20 гЦибуля порей - 1 шт.Зіра - 1 ч. л.Шпинат - 50 гЗелений горошок заморожений - 100 гЛимон - 1/2 шт.Фета - 200 гЯйця курячі - 4 шт.Сіль за смакомПерець чорний мелений за смакомМускатний горіх мелений за смакомОлія соняшникова - 30 мл Почистьте і дрібно наріжте часник. Видаліть серцевину і наріжте кубиками зелений болгарський перець. Подрібніть м'яту і петрушку. Розріжте цибулю-порей уздовж на половинки.Розігрійте олію у великій сковорідці на середньо-сильному вогні. Покладіть часник і пасеруйте приблизно 2 хвилини. Додайте цибулю-порей і болгарський перець і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Приправте зірою (меленою або цілою), мускатним горіхом, сіллю і перцем до свого смаку.Викладіть у сковорідку шпинат, горошок, половину петрушки та нарізану м'яту. За кілька хвилин додайте лимонний сік. Покришіть зверху половину сиру фета і перемішайте.Лопаткою зробіть чотири маленькі отвори і розбийте в них яйця. Приправте яйця сіллю. Готуйте 10 хвилин.Подрібніть решту сиру фета і посипте шакшуку. Прикрасьте петрушкою, приправте сіллю і перцем. Одразу подавайте.

