Напій, який прийшов до нас з сивої давнини: як приготувати автентичний український спотикач
Напій, який прийшов до нас з сивої давнини: як приготувати автентичний український спотикач

Напій, який прийшов до нас з сивої давнини: як приготувати автентичний український спотикач

Як зрозуміло з назви, спотикач – хмільний напій, тож хоч він і смачний, при вживанні кількість варто обмежувати. Найкраще він смакуватиме холодними осінніми й зимовими вечорами, тож 24 Канал пропонує підготуватися до них з рецептом порталу Shuba.

Як приготувати спотикач?

  • Час: 1 година + настоювання
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 літр горілки;
– 1 столова ложка ваніліну;
– 1 столова ложка тертого мускатного горіха;
– пів чайної ложки меленої кориці;
– 2 склянки цукру.

Приготування:

  1. Змішайте ванілін, тертий мускатний горіх та корицю.
  2. Залийте суміш горілкою, перемішайте та залиште настоюватися на 14 днів.
  3. Процідіть напій через марлю.
  4. Перелийте напій у каструлю з товстим дном. Додайте цукор та варіть до закипання. Постійно помішуйте.
  5. Після цього охолодіть напій, подавайте до столу охолодженим.

Смачного!

Швидко і просто: як приготувати сливове варення на сковороді.

Джерело матеріала
loader
loader