/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F71020a0db20c86e25d3f9f7ae525dbc1.jpg)
Брали не тільки яйця та курку: ось чому в поїздах у СРСР завжди смерділо
Особливо важко було у спеку
Життя у СРСР, до якого мала нещастя належати й Україна, було зовсім іншим, ніж зараз. Жорсткий дефіцит, тотальна бідність та безглузді обмеження породжували дивні явища — наприклад, навіть влітку люди брали у поїзди їжу, яка швидко псується та пахне на весь вагон.
"Телеграф" розповідає, яку їжу було заведено брати з собою в поїзди у Радянському Союзі. Якщо подорож була довгою, продуктів брали на кілька днів, адже вагон-ресторан був дорогий, а пиріжки, що продавали бабусі на станціях, сумнівної якості.
Стандартним набором продуктів для поїздів були:
- варені яйця
- варена чи домашня ковбаса
- смажена курка (часто з часником)
- картопля "в мундирах" (зварена у шкірці)
- огірки та помідори (влітку), часто ще й цибуля та часник
- хліб, булки, печиво
- чай в термосі
- компот у пляшках
Їжу часто завертали у газети, їх також використовували замість скатертини на столики у вагонах. Їсти часто починали навіть до того, як поїзд рушив. Частково через побоювання, що продукти зіпсуються.
Жодних кондиціонерів у радянських поїздах не було, влітку дійсно їжа псувалася нерідко. Тому люди починали "запихатися" нею, як тільки сіли у вагон. Їли самі та пригощали сусідів.
Проте навіть не зіпсовані, ці продукти пахли на весь вагон. У поїздах стояли "аромати" варених яєць та часнику від ковбас та курки. Особливо влітку, у спеку та задуху, багатьох починало нудити.
Якщо ж курка та яйця таки зіпсувалися, їх викидали у смітник і вони розповсюджували сморід вже звідти. Адже часто їх викидали просто загорнутими у папір, без пакетів, які також були цінністю у СРСР.

